O sajtu

Sajt Domaća Nauka predstavlja ideju koja se rodila već davne 2004. godine, kada je autor sajta bio pred kraj svog studiranja, pun ideja i mnogo vremena posvećenog maštanju o načinima i mogućnostima za ispunjavanje ličnog života i menjanje sveta. Tokom godina, ideja je malo imala napredak, pa isto toliko i nazadovanja, pa se mnogo puta autor vraćao na sam početak. Tako je bilo i sa lutanjem oko sadržaja sajta, kome je namenjen i koja mu je svrha.

Konačno, ideja je sada poput obrušenog kakvog dragog kamena i sam autor je sebe usmerio ka određenim i konkretnim oblastima u kojima ima mnogo šta da se nauči i ima mnogo toga što može biti inspiracija za rad i proučavanje.

Glavni ciljevi autora sa uređivanjem ovog sajta su:

  • proširenje znanja u oblastima LEAN organizacije, Project Management-a, EXCEL-a i potajno se nada da će biti vremena da se osnovno obrazovanje iz elektrotehnike unapredi
  • prevođenjem tekstova na dva svetska jezika, Engleski i Nemački, sa željom da autor usavrši svoje znanje tih jezika, a Nemački, prvo da se nauči.

Ovako definisani cilj je i dalje širok i obiman, svakako i za jednog profesionalca, koji bi se samo ovim bavio, bio bi izazov. Tako će, i za mene samog, ovaj izazov biti veliki. Ali šta smo mi ljudi bez prihvaćenih izazova i života provedenog u pokušaju da uspešno odgovorimo postavljenim izazovima.

Na ovom sajtu želim da Vam pružim informacije do kojih sam ja došao, da s Vama podelim svoja razmišljanja na navedene teme, kao i da sarađujući s Vama, naučim nešto novo.

Jednom prilikom, mudriji i stariji čovek od mene sa mnom je podelio životnu mudrost, a započeo je s pitanjem: šta je to što se u ljudskom životu uvećava samo kada se deli? Nisam znao odgovor na ovo pitanje, a kada je usledio odgovor, on je bio više nego logičan: samo ljubav i znanje kada se dele tada se i uvećavaju!

Prihvatajući ovu mudrost, pisaću ove članke, u želji da podelim svoje znanje, u nadi da će i drugi svoje znanje podeliti sa mnom.